Våra kök

På Norrtälje Förskolor strävar vi efter att alla barn ska få känna matglädje. Måltiderna ska ge alla barn möjlighet till bra matvanor och är en viktig del i arbetet för jämlik hälsa.

Bra mat som hamnar i magen ger barnen energi att leka,lära och utvecklas.

Vi vill på ett naturligt och roligt sätt skapa goda möjligheter att främja bra matvanor och en sund inställning till mat. För att väcka barnens nyfikenhet presenteras varje måltid på ett aptitligt sätt med färg, form, smak och textur. En av de viktigaste faktorerna för att få hälsosamma matvanor som vuxen är att erbjudas och exponeras för många olika sorters livsmedel och maträtter som barn. 

Måltiderna är en självklar del av förskolans pedagogiska arbete och ett viktigt verktyg för att uppfylla verksamhetens mål.

På Höjdhoppet har vi en kock som tillagar näringsrika och varierade måltider. Vår kock använder  svenska ekologiska/närodlade varor i så stor utsträckning som möjligt för både hälsan och miljön. 

På Växtriket och Gnistan serveras näringsrik och varierande måltider från City Catering. Citycatering utgår från Rånäs och de samkör då till flera förskolor/skolor vid leverans i Norrtälje stad för att minska utsläppen. Citycatering använder i möjligaste mån råvaror från lokala odlare samt använder sig av få leverantörer och planerar sina inköp noga för att minska antalet leveranser.

 

Välkomna att höra av er till oss om ni har frågor kring måltiderna!

Ewa